In dit nieuwe boek eert Stéphane Leroux, Meilleur Ouvrier de France Pâtissier, een gastronomisch erfgoed van Franse origine, praliné, een van de nobelste ingrediënten uit de patisserie en de chocolaterie.
Door zijn uitgebreide palet smaken en texturen voedt praliné de creativiteit van banketbakkers, chocolatiers en confiseurs, en dankzij de aanwezigheid van noten is het nog goed voor de gezondheid ook.
Na een historisch overzicht van de praliné en uitleg over hoe hij gemaakt wordt, herwerkt Stéphane Leroux de basisrecepten van verschillende soorten praliné (met amandelen, hazelnoten, lichte, donkere, met sesamzaadjes, met pijnboompitten, okkernoten enz.) en gebruikt hij praliné in taarten en cakes, nagerechten, chocolade en confiserie, snacks en repen, petitfours...
Afronden doet hij met de basisversieringen die ook worden geïllustreerd.
- Let op! Dit boek is geschreven in het Japans.
- Voor de nederlandse versie, zie artikel BO049