Sablés, wafelbroodjes, bladerdeeg, koekjes, krokantjes, biscuits, carquinyolis, wafels, speculoos, baklava's, linzer, cigarello's, grissines, tegels... Wat hebben al deze specialiteiten gemeen? Welnu, ze breken en stoten een suggestief geluid uit, een knarsing die ons aanwijzingen geeft van hun delicate textuur. Dit is de eerste betekenis van het Engelse woord "break".
In meer figuurlijke zin verwijst "pauze" naar die korte tijd waarin we ontspannen, en waarin we perfect van de gelegenheid gebruik kunnen maken om een kopje thee of koffie te drinken met een van de meer dan 60 kleine zoete creaties die de grote leraar Eric Ortuño heeft verzameld in dit boek.
Dit, ongetwijfeld het knapperigste, boek op de markt, bevat uitleg, technieken en recepten van de meest klassieke en universele theegebak en koekjes, zoals de eerder genoemde sablés, koekjes, wafels, macarons, amaretti's, linzer, tegels, bladerdeeg ... maar ook andere voorstellen van zijn eigen creatie, zoals Sacher- of Reus-gebak, beide winnaars van de Dulcypas-wedstrijd voor het beste theegebak in Spanje.
Kortom, Ortuño biedt ons in zijn eerste boek een spannende reis door het universum van thee en koekjes, maar dan in bredere zin, zelfs met het begrip petit fours. Een onmisbaar boek over het gebak van gisteren, vandaag en zeker van morgen.
- Tweetalig (Engels en Spaans)
- Auteur/s Eric Ortuño
- Hardcover 288 pagina's
- Gepubliceerd in 2021